Аналітичний розв’язок узагальненої крайової задачі теплообміну циліндра, який обертається - Бердник, М.Г. (Математичні машини і системи, 2015)
У статті отримано узагальнене тривимірне рівняння балансу енергії циліндра, який обертається з постійною кутовою швидкістю ω з урахуванням скінченності величини швидкості поширення тепла. Знайдено тривимірнетемпературне поле порожнього циліндра, який обертається, з урахуванням скінченності величини швидкості поширення тепла. Получено обобщенное трехмерное уравнение баланса энергии цилиндра, который вращается с постоянной угловой скоростью ω с учетом конечной скорости распространения тепла. Найдено трехмерное температурное поле полого вращающегося цилиндра с учетом конечной скорости распространения тепла. A generalized three-dimensional equation of energy balance of rotating cylinder with constant angular velocity ω, taking into account the finite speed of heat was received in the paper. Three-dimensional temperature field of empty rotating cylinder taking into account finite speed of heat distribution was found.