Организация помощи пациентам с расстройствами спектра аутизма - Барычева, Э.Н.; Шейнина, Т.Л.; Зайцева, Л.В. (Международный медицинский журнал, 2015)
Рассмотрены вопросы диагностических критериев расстройств спектра аутизма, их возрастных характеристик. Показаны социальные, психологические, социально−психологические проблемы пациентов с нарушениями развития. Разработаны методологические принципы и методические подходы системы помощи больным аутизмом, направленные на улучшение качества их жизни. Розглянуто питання діагностичних критеріїв розладів спектра аутизму, їх вікових характеристик. Показано соціальні, психологічні, соціально−психологічні проблеми пацієнтів із порушеннями розвитку. Розроблено методологічні принципи та методичні підходи системи допомоги хворим на аутизм, спрямовані на поліпшення якості їхнього життя. The problem concerning both the diagnostic criteria for autism spectrum disorders, and their age characteristics is discussed. Social, psychological, social−psychological problems of patients with developmental disorders are shown. The methodological principles and methodological approaches of care for the patients with autism aimed at improvement of their quality of life were worked out.