Молекулярно−генетическое исследование факторов роста при нерубцовых формах алопеции - Азимова, Ф.В. (Международный медицинский журнал, 2015)
Проведен анализ распределения полиморфизмов G−634C и G−1154A гена VEGF у пациентов с нерубцовыми формами алопеции. Наблюдаемые распределения гетерозиготных генотипов обоих локусов достоверно соответствовали ожидаемым по закону о равновесии Харди − Вайнберга. Отмечена низкая прогностическая ценность исследуемых локусов. Проведено аналіз розподілу поліморфізмів G−634C і G−1154A гену VEGF у пацієнтів із нерубцевими формами алопеції. Розподіли гетерозиготних генотипів обох локусів, що спостерігалися, достовірно відповідали очікуваним за законом про рівновагу Харді − Вайнберга. Відзначено низьку прогностичну цінність досліджуваних локусів. The distribution of polymorphisms of G−634C and G−1154A of gene VEGF was analyzed in patients with nonscarring alopecia. The observed distributions of heterozygotic genotypes of both loci significantly corresponded to those expected by Hardy − Weinberg law on balance. Low prognostic value of the investigated loci was noted.