Прогностическое значение морфологических параметров почечно−клеточного рака с внутривенозной инвазией - Щукин, Д.В. (Международный медицинский журнал, 2015)
Представлен обзор литературы, посвященной морфологическим прогностическим параметрам почечно−клеточного рака с макроскопическим внутривенозным распространением. Рассмотрены результаты изучения факторов, отвечающих за биологическую агрессивность первичной опухоли,− показателей пролиферативной активности, активности апоптоза, а также особенности инвазивного роста и метастазирования. Проанализирована роль матриксных металлопротеиназ в патогенезе внутривенозного распространения опухоли. Подано огляд літератури, присвяченої морфологічним прогностичним параметрам нирково−клітинного раку з макроскопічним внутрішньовенозним поширенням. Розглянуто результати вивчення факторів, що відповідають за біологічну агресивність первинної пухлини,− показників проліферативної активності, активності апоптозу, а також особливості інвазивного росту і метастазування. Проаналізовано роль матриксних металопротеїназ у патогенезі внутрішньовенозного поширення пухлини. The article reviews the literature on morphological prognostic parameters of renal cell carcinoma with macroscopic intravenous distribution. The results of the study of the factors responsible for biological aggressiveness of the primary tumor, proliferative activity indicators, apoptosis activity, and invasive growth and metastasis characteristics are discussed. The role of matrix metalloproteinases in the pathogenesis intravenous tumor spread is analyzed.