Автоматизована генерація паралельних програм для графічних прискорювачів на основі схем алгоритмів - Дорошенко, А.Ю.; Бекетов, О.Г.; Іванів, Р.Б.; Іовчев, В.О.; Мироненко, І.О.; Яценко, О.А. (Проблеми програмування, 2015)
Запропоновано алгеброалгоритмічний підхід до автоматизованого проектування та генерації програм для графічних прискорювачів. Особливість підходу полягає у використанні високорівневих специфікацій, поданих в алгебрі алгоритмів, а також застосуванні методу, який забезпечує синтаксичну правильність алгоритмів та програм, що проектуються. Підхід реалізовано в онлайновому інструментарії, призначеному для діалогового конструювання схем алгоритмів та генерації програм у цільових мовах програмування. Застосування інструментарію проілюстровано на прикладі розробки паралельної програми для задачі конвективної дифузії.