Використання дескриптивних логік в проблематиці WEB-сервісів - Захарова, О.В. (Проблеми програмування, 2015)
На сьогодні Web-сервіси дозволяють вирішувати конкретні бізнес-задачі, що реалізують бізнес процеси у різних галузях життєдіяльності людини. Але для того, щоб отримати виконуваний Web-сервіс, треба вміти ефективно вирішувати цілу низьку задач самих Web-сервісів на всіх етапах їх життєвого циклу. Апарат дескриптивних логік, завдяки своїм механізмам міркувань та можливостям логічного виводу та надання описам семантичного змісту, є ефективним та потужним інструментом для вирішення задач Web-сервісів. Мета даної роботи полягає у визначенні ланцюжка задач Web-сервісів на функціональному рівні та підходів до вирішення цих задач із застосуванням апарата дескриптивних логік.