Програмування симулятора жестів методом статистичного моделювання - Дорошенко, А.Ю.; Новак, О.C. (Проблеми програмування, 2015)
Проведено налаштування та застосування інструментарію відомої системи R статистичного моделювання для створення симулятора розпізнавання фрагмента мови жестів, пов’язаного з рухами пальців людської руки. Продемонстрована ефективність використання системи статистичного моделювання для швидкого розпізнавання та прогнозування жестів на прикладі однієї ігрової задачі.