Розробка агентної рекомендаційної системи віртуального університету засобами JADE - Глибовець, М.М.; Конюшенко, О.В. (Проблеми програмування, 2015)
В роботі запропоновано модель агентної рекомендаційної системи (РС), що функціонуватиме в рамках віртуального університету та описано її мультиагенту реалізацію засобами JADE. Обгрунтовано вибір типу РС (item-based collaborative filtering systems), алгоритмів, що використовуються на різних кроках генерування рекомендацій. Розписані ролі та поведінка агентів.