Автоматизация действующих непрерывных прокатных станов на основе компьютерных технологий - Куваев, В.Н.; Карпинский, Ю.П.; Чигринский, В.А.; Политов, И.В.; Иванов, Д.А. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Для действующих в Украине непрерывных прокатных станов актуальным является максимальное использование возможности существующего оборудования как для повышения качества продукции, так и для сокращения непроизводительных простоев, а также во избежание потерь металла на
настройку технологических режимов производства проката. Одним из способов решения данной задачи является автоматизация станов на основе компьютерных технологий. Опыт Национального горного
университета по автоматизации непрерывных мелкосортных и проволочных станов комбината "Криворожсталь" подтвердил эффективность данного направления автоматизации непрерывных станов. Для діючих на Україні безперервних прокатних станів актуальним є максимальне використання можливості діючого обладнання як для підвищення якості продукції, так і для скорочення невиробничих простоїв, а також для запобігання втрат металу на налагодження технологічних режимів
виробництва прокату. Одним із способів розв'язання даної задачі є автоматизація станів на основі
комп'ютерних технологій. Досвід Національного гірничого університету з автоматизації безперервних дрібносортних та дротових станів комбінату "Криворіжсталь" підтвердив ефективність даного
напрямку автоматизації безперервних станів. For the continuous rolling mills that operate in Ukraine it is important to provide maximum use
of the existing equipment as for improvement prodaction quality as for shortening the idle time and metal
losses coused by the rolling technological mode adjustment. One of this problem solutions is automation the
mills on the basis of computer technologies. The experience that the National mining University has in the
field of continuous small
range a wire rolling mills of "Krivorodzstal" automation confirms the considered
way of the continuous rolling mills automation effectiveness.