Компьютерная технология поисков золота на юго-западном склоне Украинского щита - Бусыгин, Б.С.; Никулин, С.Л.; Залесский, В.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Представлена технология интегрированного компьютерного анализа комплексных геолого-геофизических данных при поисках золота в пределах юго-западного склона Украинского щита. Дано описание специализированной геоинформационной системы РАПИД. Результаты применения
технологии продемонстрированы на примере Сорокинской зеленокаменной структуры с выделением
участков, перспективных на золотоносность. Даны рекомендации по постановке крупномасштабных
исследований в их пределах. Представлено технологію інтегрованого комп'ютерного аналізу комплексних геолого-геофізичних даних при пошуках золота в межах південно-західного схилу Українського щита. Дано опис
спеціалізованої геоінформаційної системи РАПІД. Результати застосування технології продемонстровані на прикладі Сорокінської зеленокам'яної структури з виділенням ділянок, перспективних щодо золотоносності. Надано рекомендації з постановки крупномасштабних досліджень у їх межах. The computer technology of integrated complex geological and geophysical data analysis at gold search process within southwest downhill of the Ukrainian Shield is presented. The specialized geoinformation system RAPID is described. The results of technology application on Sorokinskaya greenstone structure including perspective goldbearing sites detection are adduced. The recommendations for large scale research organization within the site bounds are given.