“...Людей і Господа любить” (любов як ментальна й поетична константа творчості Тараса Шевченка) - Барабаш, Ю. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Статтю написано для Шевченківської енциклопедії.