Особенности иммунорегуляции у пациентов с НСV−инфекцией - Гололобова, О.В. (Международный медицинский журнал, 2015)
Представлены результаты исследования клинико−патогенетической роли изменений иммунологической регуляции при гепатите С. Дан комплексный анализ показателей клеточного и гуморального иммунитета, динамики уровней медиаторов иммунного ответа в оценке реакции организма на HCV−инфекцию, прогнозировании последствий болезни. Указаны особенности иммунного статуса с учетом генотипа вируса, течения, репликативной и биохимической активности гепатита С. Разработаны критерии прогнозирования течения и последствий острого гепатита С. Подано результати дослідження клініко−патогенетичної ролі змін імунологічної регуляції при гепатиті С. Дано комплексний аналіз показників клітинного та гуморального імунітету, динаміки рівнів медіаторів імунної відповіді в оцінці реакції організму на HCV−інфекцію, прогнозуванні наслідків хвороби. Зазначено особливості імунного статусу з урахуванням генотипу вірусу, перебігу, реплікативної та біохімічної активності гепатиту С. Розроблено критерії прогнозування перебігу та наслідків гострого гепатиту С. The findings of investigation of clinical and pathogenic role of the changes in immune regulation in patients with hepatitis C are presented. The indices of cellular and humoral immunity as well as the dynamics of the levels of immune response mediators are analyzed for assessment of the orga−nism reaction to HIV infection and prognosis of the disease consequences. Immune status features considering the virus genotype, course, replicative and biochemical activity of hepatitis C are described. Criteria for prognosis of the course and outcomes of acute hepatitis C were worked out.