Дослідження напружно−деформованого стану моделі стегнової кістки з конструкцією для заміщення дефекту дистального відділу - Вирва, О.Є.; Шевченко, І.В. (Международный медицинский журнал, 2015)
За допомогою методу математичного моделювання авторами встановлено напружно−деформовані стани в системі «ендопротез − стегнова кістка». Аналіз експериментально отриманих результатів дозволив визначити найбільш оптимальні співвідношення в конструкції даного протеза залежно від довжини резекції дистального відділу стегнової кістки. С помощью метода математического моделирования авторами установлены напряженно−дефор−мированные состояния в системе «эндопротез − бедренная кость». Анализ экспериментально полученных результатов позволил определить наиболее оптимальные соотношения в конструкции данного протеза в зависимости от длины резекции дистального отдела бедренной кости. Using mathematical simulation the authors determined stress−strain states in the system implant − femur. Analysis of the experimental findings allowed determining the most optimal relationship in the design of this implant depending on the length of resection of the distal femur.