Роль цитокінів у диференційній діагностиці та оптимізації лікування негоспітальної пневмонії у хворих на цукровий діабет - Махаринська, О.С.; Лебединська, М.М.; Сидоров, Д.Ю.; Пожар, В.Й.; Шоп, І.В.; Дорошенко, О.В. (Международный медицинский журнал, 2015)
Розглянуто роль ендогенних поліпотентних регуляторів (цитокінів) у пошуку шляхів оптимізації діагностики і лікування пневмонії у пацієнтів із цукровим діабетом, а також визначені несприятливі чинники, які впливають на перебіг захворювання, з метою підвищення рівня надання медичної допомоги таким хворим. Рассмотрена роль эндогенных полипотентных регуляторов (цитокинов) в поиске путей оптимизации диагностики и лечения пневмонии у пациентов с сахарным диабетом, а также определены неблагоприятные факторы, влияющие на течение заболевания, с целью повышения уровня оказания медицинской помощи таким больным. The role of endogenous polypotent regulators (cytokines) is the search for the ways to optimize the diagnosis and treatment of pneumonia in patients with diabetes mellitus was discussed. The adverse factors influencing the course of the disease were identified to improve the level of health care to such patients.