Патогенетическая роль инфузионного компонента при травматической болезни у пожилых пациентов - Волкова, Ю.В. (Международный медицинский журнал, 2015)
Проанализированы результаты проспективного исследования клинико−патогенетических особенностей течения травматической болезни у 92 геронтологических пациентов. Определены клинико−патогенетические аспекты нарушений функций эндотелия в структуре патогенеза травматической болезни у данного контингента больных. Инфузионным раствором с наиболее выраженными эндотелиопротективными свойствами назван ГЭК 200/0,5 6 %. Проаналізовано результати проспективного дослідження клініко−патогенетичних особливостей перебігу травматичної хвороби у 92 геронтологічних пацієнтів. Визначено клініко−патогенетичні аспекти порушень функцій ендотелію у структурі патогенезу травматичної хвороби у цього контингенту хворих. Інфузійним розчином із найбільш вираженими ендотеліопротективними властивостями названо ГЕК 200/0,5 6 %. A prospective study of clinical and pathogenetic peculiarities of traumatic disease in 92 geriatric patients with multiple trauma was performed. Clinical and pathogenetic aspects of endothelial function disorders in the structure of the pathogenesis of traumatic disease in these patients were determined. HES 200/0,5 6 % was defined as infusion solution with maximum endothelioprotective properties.