Технологічний комплекс для інтенсифікації видобутку енергоносіїв - Даниленко, В.А.; Нагорний, В.П. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Створено та впроваджено технологічний комплекс для інтенсифікації видобутку енергоносіїв. Технологічний комплекс може застосовуватись для інтенсифікації видобутку нафти, природного
газу, шахтного метану, геотермального тепла; при газифікації кам'яного вугілля і вилуговуванні солей
та рідкісноземельних елементів, а також при геофізичних дослідженнях в нафтогазових свердловинах. Создан и внедрен технологический комплекс для интенсификации добычи энергоносителей. Технологический комплекс может использоваться для интенсификации добычи нефти, природного газа, шахтного метана, геотермального тепла, при газификации каменного угля и выщелачивании
солей редкоземельных элементов, а также при геофизических исследованиях в нефтегазовых скважинах. A Technological complex for intensification of energy bearers extraction has been created and
introduced. Technological complex can be used for intensification of oil, natural gas, mine methane, geothermal heat extraction as well as for coal gasification and leaching the salts of rare earth elements and geophysical studies within oil-gas bore holes.