Науковий симпозіум у Румунії (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
8 грудня 2006 року на кафедрі слов’янських мов та літератур Бухарестського університету відбувся міжнародний симпозіум, присвячений 150-й річниці від дня народження Івана Франка, організаторами якого стали також Асоціація славістів Румунії та Союз українців Румунії. У цьому науковому форумі взяли участь франкознавці Львівського відділення Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, Львівського національного університету імені Івана Франка та Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича.