Електромагнітна пошуково-вимірювальна система ІМК-5 - Драбич, П.П.; Драбич, О.П.; Дуб, П.Б.; Пугач, М.Д.; Стецько, І.Г.; Яворський, І.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Описана структурна схема, принцип дії і методика метрологічної атестації розробленої у
ФМІ ім. Г. В. Карпенка НАН України електромагнітної пошуково-вимірювальної системи ІМК-5, яка
одночасно визначає вісь протяжних підземних струмопровідних комунікацій, вимірює глибину їх залягання і виявляє безконтактним методом місця пошкоджень ізоляційних покрить. Наведені технічні
характеристики створеної системи. Описана структурная схема, принцип действия и методика метрологической аттестации
разработанной в ФМИ им. Г. В. Карпенко НАН Украины электромагнитной поисково-измерительной
системы ІМК-5, которая одновременно определяет ось протяженных подземных токопроводящих
коммуникаций, измеряет глубину их залегания и определяет бесконтактным методом места повреждений изоляционных покрытий. Приведены технические характеристики созданной системы. The block diagram, operation principle and metrological attestation method of the designed in
the Karpenko PMI of the NAS of Ukraine IMK-5 electromagnetic searching-measuring system, that simultaneously searches axes of stretched underground current conducting communications, measures their laying depth and determines places of insulation covering damages, are described. The technical characteristics
of the elaborated system are presented.