Сучасна технологія виробництва функціональних напоїв на основі сої - Долінський, А.А.; Шаркова, Н.О.; Авдєєва, Л.Ю.; П'янкова, А.О.; Надточій, Н.І. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Стаття присвячена сучасним тенденціям розвитку технології виробництва функціонального харчування – напоїв на соєвій основі з використанням лецитинових ліпосомних наносистем як
носіїв біологічно-активних речовин для підвищення харчової та біологічної цінності продукту. Проведені клінічні дослідження довели високу ефективність соєвих напоїв. Статья посвящена современным тенденциям развития технологии производства функционального питания – напитков на соевой основе с использованием лецитиновых липосомных наносистем в качестве переносчиков биологически-активных веществ для повышения пищевой и биологической ценности продукта. Проведенные клинические исследования доказали высокую эффективность соевых напитков. The article is dedicated to modern tendencies of technological development of production of
functional nutrition – soy-based drinks with liposomed nanosystems of lecithine as bearers of biologically
active for the rise of nutritive and biological value of the product. Clinical studies, which have been carried
out, have proved high efficiency of soy-based drinks.