Оптимізаційний підхід до визначення потреби полів господарства у мінеральних добривах - Гарам, В.П.; Читаєв, Д.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Розглядаються можливості розрахунку та оптимізації на основі теорії рішень кількості мінеральних добрив, що будуть внесені при формуванні врожаю рослинницьких культур, в залежності
від забезпеченості ґрунту елементами живлення рослин. Показано, що розрахунки можуть забезпечити
значну економію матеріальних ресурсів по відношенню до нормативних методів. Рассматриваются возможности расчета и оптимизации на основе теории решений количества вносимых минеральных удобрений при формировании урожая растительных культур в зависимости от обеспеченности грунта элементами питания растений. Показано, что расчеты могут обеспечить значительную экономию материальных ресурсов по отношению к распространенным нормативным методам. Opportunities of calculation and optimization on the basis of the theory of decisions of quantity
mineral fertilizers are considered at formation of vegetative cultures crop of depending on security of a ground
by nutrient elements. It is shown, that optimization can provide significant economy of material resources in
relation to the widespread normative methods.