Разумному развитию человечества альтернативы нет - Белопольский, Н.Г.; Волошин, В.С.; Кленин, О.В. (Вісник економічної науки України, 2016)
Сложная современная политическая, социально-экономическая, межнациональная, религиозная и пр. ситуация в мире требует от интеллектуальной элиты и, особенно, от политиков, ученых, обществоведов, экономистов сформировать и предложить новую идею развития мира. Сделан вывод, что новая идея развития мира должна быть создана коллективным творчеством институтов, ученых, руководителей государств, партий с дальнейшим широким обсуждением с народными массами и, только после этого, ее можно будет внедрять в практику. Складна сучасна політична, соціально-економічна, міжнаціональна, релігійна та ін. ситуація в суспільстві вимагає від інтелектуальної еліти і, особливо, від політиків, вчених суспільствознавців, економістів сформувати та запропонувати нову ідею розвитку суспільства. Зроблено висновок, що нова ідея розвитку світу має бути створена колективною творчістю інститутів, вчених, керівників держав, партій з подальшим широким обговоренням з народними масами і, тільки після цього, її можна буде впроваджувати в практику. Completed modern political, socio-economic, international, religious and other situations in the world call on all the brainpower and especially policy-makers, scholars, social scientists, economists to elaborate and offer a new concept of the world development.It is concluded that the new idea of the world must be created collective creation of institutions, scientists, heads of states parties with a further broad discussion with the masses, and only after that it can be put into practice.