Міждисциплінарна сутність, значення, види і особливості соціальних ресурсів підприємства - Банніков, П.О. (Вісник економічної науки України, 2016)
Уточнено поняття «соціальні ресурси підприємства», визначено його спільні й відмінні ознаки порівняно з поняттям «соціальний капітал», ідентифіковано види соціальних ресурсів підприємства: мотиваційні, інтелектуальні, інформаційні, комунікативні, соціально-психологічні, змагальні, демографічні, соціально-екологічні, діяльнісні, інноваційні, стратегічні, кадрові, організаційні, управлінські, наукові тощо, охарактеризовано їх особливості. Уточнено понятие «социальные ресурсы предприятия», определены его общие и отличительные признаки по сравнению с понятием «социальный капитал», идентифицированы виды социальных ресурсов предприятия: мотивационные, интеллектуальные, информационные, коммуникативные, социально-психологические, соревновательные, демографические, социально-экологические, деятельностные, инновационные, стратегические, кадровые, организационные, управленческие, научные и другие, охарактеризованы их особенности. The article refines meaning of the notion of “social resources of an enterprise” and defines its general and specific features comparatively with the notion of “social capital”. The article identifies the kinds of social resources of an enterprise including: motivational, intellectual, informational, communicative, socio-psychological, competitive, demographic, socio-ecological, activity-based, organizational, managerial, innovational ones etc. The article describes peculiarities of these features.