Концептуальні підходи до визначення економічних моделей розвитку промисловості - Венжега, Р.В. (Вісник економічної науки України, 2016)
У статті аналізуються концептуальні теоретичні підходи до визначення змістовних особливостей економічних моделей розвитку промисловості як основи для формування відповідних стратегій. Зроблено висновок про доцільність виділення індустріальної, неоіндустріальної та постіндустріальної моделей розвитку промисловості. В статье анализируются концептуальные теоретические подходы к определению содержательных особенностей экономических моделей развития промышленности как основы для формирования соответствующих стратегий. Сделан вывод о целесообразности выделения индустриальной, неоиндустриальной и постиндустриальной моделей развития промышленности. The conceptual theoretical approaches to the definition of substantial features of economic models of development of the industry as the basis for the formation of appropriate strategies are analyzed. The conclusion about expediency of allocation of industrial, neo-industrial and post-industrial model of industrial development is made.