Високотехнологічні послуги: світові тенденції та стан у промислових регіонах України - Іванов, С.В.; Солдак, М.О. (Вісник економічної науки України, 2016)
У статті висвітлено сучасні світові тенденції розвитку послуг у країнах світу, оцінки їх знанеємності, на основі запропонованих показників сектору наукоємних та технологічно інтенсивних виробництв здійснено оцінку розвитку наукоємних виробництв у промислових регіонах України. В статье освещены современные мировые тенденции развития услуг в странах мира, оценки их знанеёмкости, на основе предложенных показателей сектора наукоемких и технологически интенсивных производств проведена оценка развития наукоемких производств в промышленных регионах Украины. The article shows the modern world trends in the development of services in the world, evaluating their knowledge-intensity. It offers the scorecard for valuation of knowledge-intensive and technology-intensive industries and realized development assessment of knowledge-intensive industries in the industrial regions of Ukraine.