Стратегічні сценарії структурного розвитку промислових регіонів України - Ляшенко, В.І.; Харазішвілі, Ю.М. (Вісник економічної науки України, 2016)
Досліджено стан та рівень ефективності структурного розвитку промислових областей та відповідних економічних районів України через визначення інтегральних індексів та порівняння з інтегральними пороговими значеннями. Розроблено сценарій структурного розвитку промислових областей України, що відповідає досягненню фази розквіту постіндустріального розвитку, результатом якого є щорічні стратегічні орієнтири індикаторів та ключових макропоказників структурного розвитку до 2020 р., які можуть слугувати критерієм ефективності виконання стратегій розвитку. Исследовано состояние и уровень эффективности структурного развития промышленных областей и экономических районов Украины через определение интегральных индексов и сравнение с интегральными пороговыми значениями. Разработан сценарий структурного развития промышленных областей Украины, что соответствует достижению фазы расцвета постиндустриального развития, результатом которого являются ежегодные стратегические ориентиры индикаторов и ключевых макропоказателей структурного развития до 2020 г. которые могут служить критерием эффективности выполнения стратегий развития. The state and the efficiency of the structural development of industrial areas and the relevant economic regions of Ukraine through the definition of integrated indices and comparison with integral thresholds. Scenario developed structural development of industrial areas of Ukraine, corresponding achievement flowering phase of post-industrial development, resulting in an annual strategic objectives and key macroeconomic indicators structural development to 2020, which may serve as a criterion for the effectiveness of the strategies.