Радіометрична система формування зображення для виявлення захованої зброї - Горішняк, В.П.; Денісов, О.Г.; Кузьмін, С.Е.; Радзіховський, В.Н.; Шевчук, Б.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Досліджена можливість пасивного виявлення захованої під одягом зброї за допомогою радіометричної системи. Одноканальна скануюча система формування зображень в 3-міліметровому діапазоні довжин хвиль дає можливість виявляти й розпізнавати металеві та пластикові предмети, що знаходяться під одягом людини. Обґрунтована необхідність створення багатоканальних систем з більшою кількістю приймальних датчиків для роботи в реальному масштабі часу. Исследована возможность пассивного обнаружения спрятанного под одеждой оружия с
помощью радиометрической системы. Одноканальная сканирующая система формирования изображения в 3-миллиметровом диапазоне длин волн позволяет обнаруживать и распознавать металлические и пластиковые предметы, находящиеся под одеждой человека. Обоснована необходимость создания многоканальных систем с большим количеством приемных датчиков для работы в реальном масштабе времени. A capability of concealed weapon detection using the radiometric system has been investigated.
The single-channel passive imaging system which operates in 3 millimeter W-band allows to detect and distinguish metal and plastic objects under person's clothes. The necessity of multichannel systems creation
with large quantities of sensors for work in real time has been shown.