Локальные рынки в системе национальной экономики - Лысюк, В.М.; Серов, А.О. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
Статья посвящена исследованию проблем эффективной организации локальных рынков. Дано определение товарных рынков, раскрыты их сущность и функции в части заполнения рыночных ниш в экономической системе регионального и любого уровня, что позволяет ей быть более гибкой и устойчивой к внешним негативным воздействиям. Раскрыта роль локальных рынков в экономическом развитии регионов и городов, как важного звена в логистической рыночной цепочке, доводящего товары и услуги глобальных и национальных рынков до конечной стадии обеспечения конкретных потребностей населения. Стаття присвячена дослідженню проблем ефективної організації локальних ринків. Надано визначення товарних ринків, розкрито їх сутність і функції в частині заповнення ринкових ніш в еконо- мічній системі регіонального і будь-якого рівня, що дозволяє їй бути більш гнучкою і стійкою до зов- нішніх негативних впливів. Розкрито роль локаль- них ринків в економічному розвитку регіонів і міст, як важливої ланки в логістичному ринковому лан- цюжку, який доводить товари і послуги глобальних і національних ринків до кінцевої стадії забезпе- чення конкретних потреб населення. The article investigates the issues of effective organization of local markets. The article provides a definition of product markets, their essence and function of filling market niches in the regional or any other economic system that allows it to be more flexible and resistant to external negative influences. The role of the local markets in the economic development of regions and cities is as an important link in the supply chain of the market that put their products and services to global and national markets to the final stage to ensure the specific needs of the population is explained.