Состояние и проблемы социально-экономического развития Украины - Иванов, С.Н. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
Статья посвящена исследованиям основных показателей развития экономики Украины, начиная с момента обретения независимости и по настоящее время, что позволяет представить комплексную картину реальной ситуации, сложившейся на начало 2016 года. Комплексное исследование проблемы затрагивает оценку текущего состояния основных показателей экономического развития и повлиявших на него внешних и внутренних факторов. Показана динамика процесса, позволяющая выявить сложившиеся тенденции, и на основе этого сделать предположения о направлениях предстоящего его развития. Статтю присвячено дослідженням основних показників розвитку економіки України, починаючиз моменту здобуття незалежності і по теперішній час, що дозволяє уявити комплексну картину реальної ситуації, що склалася на початок 2016 року. Комплексне дослідження проблеми зачіпає оцінку поточного стану основних показників економічного розвитку і зовнішніх і внутрішніх факторів, які вплинули на нього. Показана динаміка процесу, що дозволяє виявити тенденції, які склалися, і на основі цього зробити припущення щодо напрямків майбутнього його розвитку. The article investigates basic parameters of Ukrainian economy development, starting since independence to the present time, which allows to represent a comprehensive picture of real situation in the beginning of 2016. Comprehensive study of the problem involves an assessment of current state of the main economic development indicators and the external and internal factors’ influence on it. It is shown the dynamics of the process, which allows to identify the current trends of it and to make assumptions about the directions of the forthcoming development.