«Новая разумная индустриализация» промышленных городов - Ляшенко, В.И.; Котов, Е.В. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
В статье обоснована безальтернативность «разумной неоиндустриальной модернизации», основой которой является формирование и развитие промышленного комплекса высокой и средневысокой наукоемкости, прогрессивного и креативного субсекторов сферы услуг. Обеспечение непрерывного роста знаниеемкости (наукоемкости) производства становится главной задачей новой промышленной политики на всех уровнях управления. Предложен методический подход к оценке процессов «разумной новой индустриализации» промышленно развитых городов. У статті обґрунтовано безальтернативність«розумної неоіндустріальної модернізації», основою якої є формування та розвиток промислового комплексу високої та середньовисокої наукоємності, прогресивного та креативного секторів сфери послуг. Забезпечення безперервного зростання наукоємності виробництва стає головним завданням нової промислової політики на всіх рівнях управління. Запропоновано методичний підхід до оцінки процесів «розумної нової індустріалізації» промислово розвинених міст. Unavailability of alternatives of «smart neo-industrial modernization» is substantiated in the article, which is based on the formation and development of the industrial complex with high-technology and medium-high-technology, progressive and creative subsectors of services. Providing unstoppable growth of science presence of industry becomes the main task of new industrial policy on all levels of management. Methodical approach to processes rating of the «smart new industrialization» of industrial developed cities is offered.