Проблеми використання меліоративного кредиту у сільськогосподарському виробництві в добу капіталістичної модернізації України кінця ХІХ - початку ХХ ст. - Лантух, І.В. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
У статті досліджується природа та ефективність впровадження меліоративного кредиту в сільськогосподарське виробництво наприкінці ХІХ - початку ХХ ст. в країнах Західної Європи та в Російській імперії, невід’ємною частиною якої була і значна територія сучасної України. З’ясовуються проблеми, які виникли при цьому. Матеріали статті екстраполюються на сучасне вітчизняне сільськогосподарське виробництво. В статье исследуется природа и эффективность внедрения мелиоративного кредита в сельскохозяйственное производство в конце ХІХ - начале ХХ вв. в странах Западной Европы и в Российской империи, неотъемлемой частью которой была и значительная территория современной Украины. Обосновываются проблемы, которые возникли при этом. Материалы статьи экстраполируются на современное отечественное сельскохозяйственное производство. This article examines the nature and effectiveness of the implementation of reclamation loan in agricultural production in the late XIX - early XX centuries in Western Europe and in the Russian Empire, an integral part of which was a significant area of modern Ukraine. Settle problems that arose in this case. The article extrapolated to modern domestic agricultural production.