Етапи управління екологічною складовою потенціалу сталого розвитку машинобудівних підприємств - Латишева, О.В. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
У статті узагальнено чинники впливу на управління сталим розвитком підприємства машинобудівної галузі. Доведено, що завдяки управлінню екологічною складовою підприємства отримують додатковий інструмент ефективної реалізації стратегії сталого розвитку. Запропоновано етапи реалізації на підприємстві механізму управління сталим розвитком завдяки управлінню його екологічною складовою. В основі запропонованих етапів механізму управління сталим розвитком знаходяться екологічно орієнтовані та соціально спрямовані фактори. Завдяки створенню такого механізму можливе ефективне перетворення бізнесу під сучасні ринкові умови під впливом посилення екологічних вимог, стандартів безпеки та якості життя. В статье обобщены факторы влияния на управление устойчивым развитием предприятия машиностроительной отрасли. Доказано, что благодаря управлению экологической составляющей предприятия получают дополнительный инструмент эффективной реализации стратегии устойчивого развития. Предложены этапы реализации на предприятии механизма управления устойчивым развитием благодаря управлению его экологической составляющей. В основе предложенных этапов механизма управления устойчивым развитием находятся экологически ориентированные и социально направленные факторы. Благодаря созданию такого механизма возможно эффективное превращение бизнеса под современные рыночные условия под воздействием усиления экологических требований, стандартов безопасности и качества жизни. In the article the factors of influence on a management by sustainable development of enterprise of machine-building industry have been generalized. It is well-proven that due to a management the ecological component of enterprise get the additional instrument of effective realization of strategy of sustainable development. It is proved that implementation on the enterprise of mechanism of management phases offer by sustainable development due to a management his ecological component. In basis of offer stages of management mechanism steady development are the factors ecologically oriented and socially directed. Due to creation of such mechanism effective transformation of business is possible under modern market conditions under act of strengthening of ecological requirements, standards of safety and quality of life.