Хірургічне лікування пухлин малого таза з інвазією в судинні утворення - Чикін, А.В. (Международный медицинский журнал, 2016)
Подано результати хірургічного лікування 21 хворого з місцевопоширеними пухлинами малого таза. Активна хірургічна тактика, спрямована на радикальне лікування, дає змогу навіть при розповсюдженні пухлини на магістральні судини запобігти подальшому прогресуванню захворювання і тим самим подовжити життя хворих. Представлены результаты хирургического лечения 21 больного с местнораспространенными опухолями малого таза. Активная хирургическая тактика, направленная на радикальное лечение, позволяет даже при распространении опухоли на магистральные сосуды предупредить дальнейшее прогрессирование заболевания и тем самым продлить жизнь больных. The results of surgical treatment of 21 patients with locally advanced pelvic tumors are presented. Active surgical tactics aimed at radical treatment, even at the large vessels involvement by the tumor, allows preventing further progress of the disease, thus prolonging the life of the patients.