Динамика репаративных процессов плоскостных кожных ран при применении мазей на основе пантоконцентрата - Луницын, В.Г.; Луницына, Ю.В.; Протопопова, Т.А.; Порсева, Ю.Д. (Международный медицинский журнал, 2016)
Исследована ранозаживляющая активность мазей на основе концентрата из консервированных пантов марала. Проведен эксперимент на кроликах, каждому из которых на кожу нанесена плоскостная рана. Влияние лекарственных средств на заживление ран оценивали планиметрическим методом. При оценке результатов исследования пришли к заключению, что мази на основе пантоконцентрата обладают регенерирующим действием, их применение позволяет повысить эффективность и сократить сроки лечения ран. Досліджено ранозагоювальну активність мазей на основі концентрату із консервованих пантів марала. Проведено експеримент на кроликах, кожному з яких на шкіру було нанесено площинну рану. Вплив лікарських засобів на загоєння ран оцінювали планиметричним методом. При оцінюванні результатів дослідження дійшли висновку, що мазі на основі пантоконцентрату мають регенеруючу дію, їх застосування дає змогу підвищити ефективність і скоротити терміни лікування ран. Wound healing activity of ointments based on a concentrate of canned antlers was investigated. In the experiment on rabbits each animal was inflicted a planar wound. The influence of the drugs on the wound healing was assessed by planimetric method assessment of the investigation findings allowed to conclude that ointments based on concentrate of canned antlers produce a regenerating effect, their use can improve the efficiency and reduce the time of treatment of wounds.