Значення поліморфного локусу G−308A гена фактора некрозу пухлини−альфа у розвитку ожиріння у пацієнтів із ішемічною хворобою серця - Кравчун, П.Г.; Кадикова, О.І.; Риндіна, Н.Г.; Молотягін, Д.Г. (Международный медицинский журнал, 2016)
Визначено роль поліморфного локусу G−308A гена фактора некрозу пухлини−альфа (ФНП−α) у розвитку ожиріння у пацієнтів з ішемічною хворобою серця. Зменшення частоти виявлення генотипу G/G поліморфного локусу G−308A гена ФНП−α асоційовано з наявністю ожиріння. Определена роль полиморфного локуса G−308A гена фактора некроза опухоли−альфа (ФНО−α) в развитии ожирения у пациентов с ишемической болезнью сердца. Уменьшение частоты выявления генотипа G/G полиморфного локуса G−308A гена ФНО−α ассоциируется с наличием ожирения. The role of G−308A variant of tumor necrosis factor−α (NTF−α) gene in development of obesity in patients with coronary artery disease was determined. Reduction of the frequency of revealing G/G genotype of polyform locus G−308A of TNF−α gene is associated with the presence of obesity.