Проблема моделювання маневрування агентів в задачах переслідування/утікання на площині - Яловець, А.Л. (Проблеми програмування, 2015)
Досліджується проблема моделювання процесів маневрування агентів, вирішувана в рамках задач переслідування/утікання на площині. Виконується огляд сучасного стану вирішення цієї проблеми в рамках рішення задач навігації на морі та обґрунтовується її новизна для задач мультиагентного переслідування/утікання на площині. Виконується уточнення постановки задачі переслідування/утікання агентів за рахунок формалізації задачі їх маневрування. Пропонуються методи маневрування та демонструються приклади маневрування агентів, виконувані засобами мультиагентної системи «Навігація».