Влияние компонентов шихты на поведение хрома при плавке сталеплавильного шлака в дуговой печи - Костяков, В.Н.; Полетаев, Е.Б.; Шевчук, Е.А. (Процессы литья, 2009)
Приведены результаты исследования влияния компонентов шихты на поведение хрома при
плавке сталеплавильного шлака. Показано, что плавка на жидком “болоте” чугуна обеспечивает более высокую степень извлечения хрома по сравнению с плавкой шлака без “болота”. Наведені результати дослідження впливу компонентів шихти на поведінку хрому у процесі
плавки сталеплавильного шлаку. Показано, що плавка на рідкому “болоті” чавуну забезпечує
більш високий ступінь вилучення хрому порівняно із плавкою шлаку без “болота”. The results of research of influencing of components of charge on the conduct of chrome at melting
of steel-smelting slag are resulted. It is shown, that melting on the liquid “bog” of cast-iron provides
more high degree of extraction of chrome on comparison with melting of slag without a “bog”.