Обдарований народом України безсмертям (до 150-річчя від дня народження академіка Д.К. Заболотного) - Мороз, В.М.; Палій, Г.К.; Ковальчук, В.П. (Вісник НАН України, 2016)
У статті, присвяченій ювілейній даті — 150-річчю від дня народження видатного мікробіолога і епідеміолога, організатора науки, президента Всеукраїнської академії наук у 1928—1929 рр. академіка Данила Кириловича
Заболотного, наведено його біографічні дані, основні етапи життєвого
шляху та найвагоміші наукові здобутки, висвітлено гуманістичні погляди
та громадянську позицію ученого, відображено роль академіка Д.К. Заболотного у формуванні і розвитку вітчизняної вищої медичної освіти.