Винахідницька діяльність при проведенні досліджень і розробок та комерціалізації їх результатів - Богданов, В.Л.; Капіца, Ю.М. (Вісник НАН України, 2016)
У статті проаналізовано досвід організації винахідницької роботи в системі НАН України, висвітлено основні проблеми створення, охорони та
ефективного використання об’єктів права інтелектуальної власності на
сучасному етапі, окреслено шляхи розвитку міжнародного співробітництва у сфері охорони інтелектуальної власності та передачі технологій. The article analyzes the experience of inventive work in the system of NAS of Ukraine. The main problems of creation,
protection and effective use of intellectual property rights at the present stage are highlighted, ways of developing
international cooperation in the field of intellectual property and technology transfer are outlined.