Влияние МГД-воздействия на структуру аустенитного чугуна - Дубоделов, В.И.; Горюк, М.С.; Бубликов, В.Б.; Шейко, А.А.; Бондаревский, В.Н.; Зеленый, Б.Г.; Латенко, В.П. (Процессы литья, 2009)
Показано влияние электромагнитного действия на структурные составляющие аустенитного
высокопрочного чугуна ЧН9Г6ДЗШ в отливках с толщиной стенок от 5 до 30 мм. Приведена
зависимость влияния магнитной индукции в условиях различного углеродного эквивалента
на количество ферромагнитной фазы (ФМФ) в структуре чугуна. Показано вплив електромагнітної дії на структурні складові аустенітного високоміцного чавуну
ЧН9Г6ДЗШ в виливках з товщиною стінок від 5 до 30 мм. Наведена залежність впливу магнітної
індукції на кількість феромагнітної фази (ФМФ) в умовах різного вуглецевого еквіваленту, як
під дією електромагнітних сил, а також без такої дії. MG–action on structure components of austenitic ductile iron, containing 9 N, 6 Ni, 6 Mn, 3 % Cu,
at the castings with thickness of walls from 5 to 30 mm are set in the article. It has been shown
dependence of quantiaty of ferromagnetic phase from quantiaty of flux density and reason carbon
equivalent in period of electromagnetic action and without of this action.