Электрофизическая обработка сплавов системы алюминий-кремний в магнитодинамических установках - Дубоделов, В.И.; Скоробагатько, Ю.П.; Фикссен, В.Н.; Слажнев, Н.А.; Горюк, М.С. (Процессы литья, 2009)
Рассмотрены функциональные возможности магнитодинамического оборудования для приготовления и разливки алюминиевых сплавов. Исследовано комплексное МГД воздействие
на жидкий доэвтектический силумин в магнитодинамической установке. Установлено влияние
такой электрофизической обработки на структуру и свойства сплава в твердом состоянии. Розглянуто функціональні можливості магнітодинамічного обладнання для приготування і
розливання алюмінієвих сплавів. Досліджено комплексну МГД дію на рідкий доевтектичний
силумін у магнітодинамічній установці. Встановлено вплив такої електрофізичної обробки на
структуру та властивості сплаву в твердому стані. There are considered the functional capability of magnetodynamic equipment for preparation
and pouring of aluminium alloys. Integrated MHD action on liquid hypocutectic silumin in the
magnetodynamic installation is studied. It is determined the influence of such electrophysical
treatment on the structure and properties of alloy in the solid state.