Правочинність Франкового імперативу літературної “моди” в дискурсі українського шістдесятництва - Тарнашинська, Л. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Здавалося б, що спільного має українське шістдесятництво із Франковим
інтерпретаційним полем? Однак у площині означеної проблеми їх пов’язує
з-поміж багатьох інших чинників, зокрема, концепт літературної моди. Адже
ті чи ті зміни в суспільстві й літературі будь-якого історичного періоду пронизані новими тенденціями, тобто їх можна за певних обставин вважати модою.