Розробка технічного проекту мобільної машини для пресового зварювання труб широкого сортаменту - Качинський, В.С.; Коваль, М.П. (Наука та інновації, 2012)
В Інституті електрозварювання (ІЕЗ) ім. Е.О.Патона НАНУ впродовж довгого часу проводяться наукові роботи по розробці автоматизованих процесів зварювання. Один із розроблених процесів є пресове зварювання дугою, керованою магнітним полем (ПЗМД).
Розроблені в інституті технології та стаціонарне устаткування підтвердили переваги методу ПЗМД.