Дослідження способу концентрування оптично активних ізомерів з виділенням вузьких фракцій ефірних олій - Чепель, Н.В.; Фролова, Н.Е.; Усенко, В.О.; Науменко, К.А.; Силка, І.М.; Усатюк, О.М. (Наука та інновації, 2012)
Обґрунтовано вибір способу концентрування оптично активних ізомерів ефірних олій як складових композиційних ароматизаторів з виділенням вузьких фракцій ефірних олій вакуумною ректифікацією, проведення якої вимагає здійснення розрахунку теоретичних параметрів вакуумної ректифікації ефірних олій та апаратурного удосконалення автоматизованої установки вакуумного фракціонування ефірних олій, задач диспетчерського керування. Визначено особливості застосування системи моніторингу перехідних режимів. Обоснован выбор способа концентрирования оптически активных изомеров эфирных масел с выделением их узких фракций способом вакуумной ректификации, проведение которой требует расчета теоретических параметров вакуумной ректификации эфирных масел и аппаратурного усовершенствования автоматической установки вакуумного фракционирования эфирных масел. The choice of concentration method for optically active isomers of essential oils with the allocation of their narrow fractions by vacuum rectification, which requires calculation of the theoretical parameters of vacuum rectification of essential oils and hardware improvement of automated installation of the vacuum fractionation of essential oils, is substantiated.