Дослідження окремих реологічних характеристик гідратованих зародків пшениці як стабілізаторів структури морозива - Поліщук, Г.Є.; Мартич, В.В.; Грабовська, О.В.; Ковалевська, Є.І. (Наука та інновації, 2012)
Досліджено основні реологічні характеристики суспензій зародків пшениці для формування і стабілізації структури морозива з комбінованим складом сировини. Доведено технологічну ефективність застосованого зернового компонента порівняно з пшеничним борошном як класичним стабілізатором рослинного походження. Исследованы основные реологические характеристики суспензий зародышей пшеницы для формирования и стабилизации структуры мороженого с комбинированным составом сырья. Подтверждена технологическая эффективность применяемого зернового компонента по сравнению с пшеничной мукой как классическим стабилизатором растительного происхождения. The basic rheological characteristics of wheat germ suspensions for the formation and stabilization of ice cream structure with a combined raw material composition are studied. Technological effectiveness of the grain component compared with wheat flour as a classical plant stabilizer is proven.