Технологія та пальник для спалювання біомаси як допоміжного палива в факельних котлоагрегатах - Майстренко, О.Ю.; Дунаєвська, Н.І.; Засядько, Я.І.; Бондзик, Д.Л.; Щудло, Т.С.; Вифатнюк, В.Г. (Наука та інновації, 2012)
Виконано інноваційний проект з розробки технології та пальникового пристрою для спалювання твердої біомаси
в комунальних котлоагрегатах типу ДКВР-2,5, що використовують природний газ, з метою заміщення імпортованого
палива відходами деревообробної промисловості. Розроблено дві схеми пальника для котла ДКВР-2,5 на відходах
деревообробної промисловості. Розроблено технічні завдання та робочі проекти. Виготовлено муфельний пальниковий пристрій за однією із запропонованих схем. Выполнен инновационный проект по вопросу разработки технологии и горелочного устройства для сжигания твердой биомассы в коммунальных котлоагрегатах
типа ДКВР-2,5, которые используют природный газ, с
целью замещения импортируемого топлива местными отходами деревообрабатывающей промышленности. Разработано две схемы горелки для котла ДКВР-2,5 на отходах деревообрабатывающей промышленности. Разработаны технические задания и рабочие проекты. Изготовлено муфельное горелочное устройство по одной из предложенных схем. With the purpose of import fuel substituting by local
woodworking industry wastes an innovative project on development
of the technology and burner for realization of
solid biomass combustion in DKVR-2,5 communal boilers,
which use natural gas, was carried out. For the DKVR -2,5
boiler working with woodworking industry wastes two
charts of burner were developed. Requirement specifications
and detail designs were worked out. The muffle burner using
one of the offered charts was produced.