Розробка двокомпонентних полімерних матеріалів "холодного" тверднення та впровадження їх у промислове виробництво - Маруха, В.І.; Федірко, В.М.; Середницький, Я.А.; Пічугін, А.Т.; Лук’яненко, О.Г.; Волошин, М.П. (Наука та інновації, 2012)
На основі науково-технічної експертизи зарубіжних виробництв полімерних ін’єкційних матеріалів для ремонтно-відновлювальних робіт розроблено рецептури двокомпонентних поліуретанових, поліуретаново-кремнійорганічних
і пінополіуретаново-кремнійорганічних композицій «холодного» тверднення та освоєно їх дослідно-промислове виробництво. Проведено випробування і впровадження полімерних ін’єкційних матеріалів при відновленні пошкоджених тріщинами бетонних і залізобетонних конструкцій і споруд паливно-енергетичного комплексу України. На основе научно-технической экспертизы зарубежных
производств полимерных инъекционных материалов для
ремонтно-восстановительных работ разработаны рецептуры двукомпонентных полиуретановых, полиуретаново-кремнийорганических и пенополиуретаново-кремнийорганических композиций «холодного» отверждения и освоено их опытно-промышленное производство. Проведены испытания и внедрение полимерных инъекционных материалов в процессах восстановления поврежденных трещинами бетонных и железобетонных конструкций и сооружений топливно-энергетического комплекса Украины. Using the scientific-technical expertise of foreign polymer
injection renewing materials the formulas for production of
two-component polyurethane, polyurethane-silicon and
foam-polyurethane–silicon compositions of «cold» har dening are developed. Their pilot-industrial manufacture is
realized. The polymer injection materials were investigated and introduced in the processes of renewal of crack-damaged
concrete and iron-concrete structures of the fuel and energy balance industry of Ukraine.