Створення продуцентів та розробка технології отримання препаратів флавінмононуклеотиду на основі дріжджів Candida famata - Яцишин, В.Ю.; Клюз, М.; Федорович, Д.В.; Сибірний, А.А. (Наука та інновації, 2012)
Сконструйовано штами дріжджів C.famata, що містили 5–6 копій гена FMN1 (кодує рибофлавінкіназу), і досліджено умови, оптимальні для синтезу флавінмононуклеотиду (ФМН) при періодичному та періодичному з підживленням культивуванні. Оптимізовано склад поживного середовища, а також інші параметри культивування для максимального виходу цільового продукту – ФМН. Сконструированы штаммы дрожжей C. famata, содержащие 5–6 копий гена FMN1 (кодирует рибофлавинкиназу), и исследованы условия, оптимальные для синтеза флавинмононуклеотида (ФМН) при периодическом и периодическом с подпиткой культивировании. Оптимизирован состав питательной среды, а также другие пара- метры культивирования для максимального выхода целевого продукта – ФМН. The strains of the yeast Candida famata containing 5-6 copies of FMN1 gene (encoding riboflavin kinase) were constructed. The optimal conditions for flavin mononucleotide (FMN) synthesis under batсh and feed-batсh cultivation were investigated. The medium components and cultivation conditions for maximal accumulation of product – FMN were optimized.