Створення національної колекції видів роду ковила (Stipa L. ) як спосіб збереження біорізноманітності флори в умовах посиленого антропогенного пресу - Мазур, А.Ю.; Кучеревський, В.В.; Шоль, Г.Н.; Провоженко, Т.А.; Баранець, М.О.; Сіренко, Т.В. (Наука та інновації, 2012)
Розроблена концепція національної колекції видів роду Stipa. Проведені таксономічний, систематичний та созологічний аналізи родового комплексу Stipa в Україні. Розроблено та впроваджено проект колекції видів ковили. Розглянуті методи та прийоми створення колекцій рідкісних та зникаючих рослин природної флори.
Обґрунтовано використання видів ковили для рекультивації техногенних ландшафтів Криворізького залізорудного басейну. Разработана концепция создания национальной коллекции видов рода Stipa. Проведены таксономический,
систематический и созологический анализы родового
комплекса Stipa Украины. Разработан и внедрен проект коллекции видов ковыля. Рассмотрены методы и
приемы создания коллекций редких и исчезающих видов растений природной флоры. Обосновано использование видов ковыля для рекультивации техногенных ландшафтов Криворожского железорудного бассейна. The concept of national collection of species of the genus
Stipa is developed. Taxonomical, systematic and sozological analyses of generic
complex Stipa of Ukrainewas carried out. The project
of collection of feather-grass species was designed and implemented.
The methods and techniques to create collections of rare and vanishing plants species of natural flora are
considered. The use of feather-grass species for recultivation
of technogenic landscapes of the Kryvyi Rih iron-ore basin is grounded.