Принципові положення нової технології дослідження природних і техногенних ґрунтів на основі комплексу радіоізотопного каротажу - Кулик, В.В.; Бондаренко, М.С.; Кетов, А.Ю.; Євстахевич, З.М.; Дейнеко, С.І.; Камілова, О.В. (Наука та інновації, 2012)
Розроблено принципові положення нової технології дослідження приповерхневих природних і техногенних
гірських порід (ґрунтів) на основі апаратурно-методичного комплексу радіоізотопного каротажу. Запропонована
об’єктно-адаптаційна методологія визначення параметрів природних і техногенних ґрунтів, яка включає критерії узгодженості і достовірності визначень. Встановлена спроможність запропонованих рішень значно підвищити продуктивність, інформативність і точність свердловинних досліджень природних і техногенних ґрунтів. Разработаны принципиальные положения новой технологии исследования приповерхностных природных и
техногенных горных пород (грунтов) на основе аппаратурно-методического комплекса радиоизотопного каротажа. Предложена объектно-адаптационная методология
определения параметров природных и техногенных грунтов, включающая критерии согласованности и достоверности определений. Установлена способность предложенных решений значительно повысить продуктивность, информативность и точность скважинных исследований природных и техногенных грунтов. The main principles of the new technology of investigation
of natural and technogenic near-surface rocks on the basis of new apparatus and method complex of radioactivity logging have been developed. The object-adaptive methodology for determining the parameters of natural and technogenic rocks,
which includes the criteria of agreement and reliability of determinations,
have been proposed. The ability of the proposed approaches to improve significantly productivity, informativity
and accuracy of borehole investigation of natural and technogenic near-surface rocks have been established.