Математичне моделювання режиму передкристалізаційної обробки технічно чистого заліза - Дубовий, О.М.; Чечель, О.В.; Жданов, О.О. (Электронная микроскопия и прочность материалов, 2014)
На основі експериментальних даних побудовано математичну модель впливу параметрів режиму передрекристалізаційної термічної обробки на показники твердості технічно чистого заліза марки 10880, що надало можливість виявити основні фактори, які впливають на вказану характеристику. Встановлено, що підвищення твердості і міцності технічно чистого заліза відбувається за рахунок здрібнення субструктури. На основе экспериментальных данных построена математическая модель влияния параметров режима предрекристаллизационной термической обработки на показатели твердости технически чистого железа марки 10880, что позволило выявить основные факторы, влияющие на указанную характеристику. Установлено, что повышение твердости и прочности технически чистого железа происходит за счет измельчения субструктуры. Based on experimental data, the mathematical model of the influence of the profile prerekrystallization heat treatment on hardness indices technically pure iron 10880 mark, which made it possible to identify the main factors that affect the performance of hardness. It was established that the increase in hardness and strength of technically pure iron is due to degeneration substructure.